Geloof in de mogelijkheid tot verandering in jezelf

Hier vind je informatie over counseling en kun je je een beeld vormen van hetgeen ik wellicht voor je kan betekenen. Loop je tegen bepaalde psychische, emotionele en/of mentale problemen aan, lees hieronder dan eens wat counseling inhoudt, hoe het in zijn werk gaat.

Wat is counseling?

Door middel van gesprekken gaan we in alle rust kijken naar jouw situatie en hoe je je daarin voelt. We zoeken samen naar wat je wilt veranderen, waar je heen wilt, wat wil je bereiken, hoe we vorm kunnen geven aan een door jouw gewenste situatie. Hier eindigen de gesprekken nog niet.

 

Belangrijk is een goede begeleiding om je daadwerkelijk daar te krijgen waar je heen wilt. Alle begin is moeilijk en als je het alleen zou doen zou je snel terug kunnen vallen in de oude situatie. Dit is het laatste deel van het traject wat we samen doorlopen.

 

Ook als je in een situatie terecht bent gekomen die je niet kunt veranderen, kan een counselor je behulpzaam zijn. Het aanvaarden van een situatie is vaak heel erg lastig. Samen kijken we hoe je er het beste mee om kunt gaan en hoe je je leven weer op kunt pakken.

 

Als counselor zal ik je begeleiden om je emotionele en mentale issues de baas te worden en zo een gezonde stabiele basis terug te vinden. Counseling is niet sturend en laat de verantwoordelijkheid bij de cliënt zelf. Het is belangrijk iemand zijn eigen bronnen aan te laten spreken op weg naar herstel.

Bij welke problemen kan ik je helpen?

We eisen steeds meer van onszelf en leggen de lat steeds hoger. Er is voor veel mensen geen tijd meer om de rust te vinden om bij zichzelf te rade te gaan wat er zich eigenlijk in hun binnenste afspeelt. Waarom zijn we toch zo moe, waarom hebben we het gevoel dat we achter de feiten aanlopen? Zo zijn we vaak onbewust van onze relaties, onze angsten, onze zorgen. Dit kan grote vormen aannemen en zich zelfs gaan uiten in lichamelijke klachten. 

 

Je kunt bij mij terecht met alle stress gerelateerde klachten. Ik kan je begeleiden bij psychosociale problemen, waaronder:

- rouwverwerking;

- gebrek aan assertiviteit;

- relatieproblemen;

- stress-/burn-outklachten;

- zingevingsvragen;

- misbruik/mishandeling;

- (onverwerkte) emoties.

 Voor meer info over deze onderwerpen klik op bovenstaande links. 

 

Mocht je twijfelen of ik je zou kunnen helpen, bel of mail me dan gerust. We kunnen dit dan nader bespreken.

 

Kosten

In eerste instantie zal er een kennismakingsgesprek of intakegesprek plaatsvinden in de praktijkruimte in Weert. Dit gesprek zal ongeveer een half uur duren. Bij deze kennismaking wordt het eerste contact gelegd en gekeken of we samen verder kunnen gaan. Dit is geheel gratis.

 

De eventuele vervolggesprekken duren ongeveer een uur. De prijs voor deze gesprekken zijn zeer vriendelijk in vergelijking met andere hulpverleners, nl. € 55,00 per uur. De kosten van een assertiviteitscursus zijn € 45,00 per uur.  De gesprekken worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

(Indien je kiest voor een bezoek aan de psycholoog zal dit onder de basisverzekering vallen. Je dient dan, naast vaak lange wachttijden, rekening te houden met het eigen risico van € 385,00).

 

Indien noodzakelijk kan ik je ook thuis bezoeken. De reistijd en onkosten voor het vervoer vanaf de praktijkruimte in Weert komen dan bij de gesprekskosten. 

Aanmelding

Wil je weten wat ik concreet voor je kan betekenen, kies dan voor een gratis intakegesprek. Je kunt dit doen via het contactformulier.