Geloof in de mogelijkheid tot verandering in jezelf

Hier vind je informatie over counseling en kun je je een beeld vormen van hetgeen ik wellicht voor je kan betekenen bij emotionele problemen. 

Wat is counseling?

Door middel van gesprekken gaan we in alle rust kijken naar jouw situatie en hoe je je daarin voelt. We zoeken samen naar wat je wilt veranderen, waar je heen wilt, wat wil je bereiken, hoe we vorm kunnen geven aan een door jouw gewenste situatie. Hier eindigen de gesprekken nog niet.

 

Belangrijk is een goede begeleiding om je daadwerkelijk daar te krijgen waar je heen wilt. Alle begin is moeilijk en als je het alleen zou doen zou je snel terug kunnen vallen in de oude situatie. Dit is het laatste deel van het traject wat we samen doorlopen.

 

Ook als je in een situatie terecht bent gekomen die je niet kunt veranderen kan een counselor je behulpzaam zijn. Het aanvaarden van een situatie is vaak heel erg lastig. Hoe ga je er het beste mee om en hoe pak je je leven weer op. 

 

Als counselor zal ik je begeleiden om je emotionele problemen de baas te worden en zo een gezonde stabiele basis terug te vinden. Counseling is niet sturend en laat de verantwoordelijkheid bij de cliënt zelf. Het is belangrijk iemand zijn eigen bronnen aan te laten spreken op weg naar herstel.

Bij welke problemen kan ik je helpen?

Je kunt bij mij terecht met alle stress gerelateerde klachten. Ik kan je begeleiden bij psychosociale problemen, emotionele problemen, waaronder onder meer assertiviteit, relatieproblemen, menopauze, overgewicht, misbruik op lichamelijk of psychisch gebied, burn-out, levensvraagstukken en zingeving, maar ook bij het accepteren van dingen die niet te veranderen zijn, zoals na een diagnose over een chronische ziekte of naderend levenseinde. 

 

Al jaren ben ik gespecialiseerd in de rouwverwerking. Of je nu een geliefde verloren hebt door de dood of door echtscheiding, of je je werk verloren hebt of je gezondheid, de begeleiding in zo’n proces kan helpen om sneller weer de draad van het leven op te pakken.

Kosten

In eerste instantie zal er een intakegesprek plaatsvinden in de praktijkruimte in Weert. Dit gesprek zal ongeveer een half uur duren. Bij deze kennismaking wordt het eerste contact gelegd en gekeken of we samen verder kunnen gaan. Dit is geheel gratis.

 

De eventuele vervolggesprekken duren ongeveer een uur. De kosten voor deze gesprekken zijn € 50,00 per uur. De kosten van een assertiviteitscursus variëren tussen de € 40,00 en € 50,00 per uur.  

 

Indien noodzakelijk kan ik je ook thuis bezoeken. De reistijd en onkosten voor het vervoer vanaf de praktijkruimte in Weert komen dan bij de gesprekskosten.

 

De praktijk is gevestigd aan de Beltmolen 40, 6003 BW Weert.

Aanmelding

Wil je weten wat ik concreet voor je kan betekenen, kies dan voor een gratis intakegesprek. Je kunt dit doen via het contactformulier.