Over mij

Mijn naam is Marlie Laveaux en ben woonachtig in Weert.

 

Nadat ik in 2006 mijn diploma heb behaald tot stress-counselor, ben ik in 2007 in Weert gestart met een praktijk voor counseling. Counseling is een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening voor mensen die de verbinding met een bepaald aspect van zichzelf of met hun omgeving tijdelijk kwijt zijn. Deze praktijk is voornamelijk gericht op het geestelijke aspect van de mens.

 

Aangezien een mens een holistisch wezen is en lichaam en geest niet los van elkaar functioneren, leek het mij een vanzelfsprekende stap om mij ook op lichamelijk gebied verder te ontwikkelen. In 2011 ben ik de opleiding tot Dru-yoga docente gaan volgen. De cirkel was daarmee voor mij rond.

Sinds 2014 werk ik als erkend Dru-yoga-docent met een eigen praktijk.

 

Uit het voorgaande blijkt wel dat het woord “verbinding” belangrijk voor mij is in het leven. De verbinding aangaan met jezelf ofwel thuiskomen bij jezelf, maar van daaruit ook de verbinding aan kunnen gaan met anderen.

De verbinding aangaan doe je met je hart. Vandaar dat de dru-yoga mij ook zo aanspreekt. De uiterlijke vorm verbinden met de innerlijke vorm. Het lichaam verbinden met de geest.

 

Jaren van ervaring met yoga en psychosociale hulpverlening komen samen in een uniek concept, waarbij alle opgedane inzichten zijn verwerkt, genaamd Yoga-therapy met veel heart-body-mind technieken. Het is een prachtige combinatie geworden om je lichaam, je geest, je emoties en je energie optimaal samen te laten werken. Het doel is om je zo gelukkig en evenwichtig te maken als maar mogelijk is. Dit gebeurt net als bij de counseling in een aantal bijeenkomsten, waarin we met zijn tweeën gaan kijken hoe jij je leven zo optimaal mogelijk kunt beleven.