Mijn profiel

 

Mijn naam is Marlie Laveaux en ben woonachtig in Weert.

 

Nadat ik in 2006 mijn diploma heb behaald tot stress-counselor, ben ik in 2007 in Weert gestart met een praktijk voor counseling. Counseling is een laagdrempelige vorm van psycho-sociale hulpverlening voor mensen die de verbinding met een bepaald aspect van zichzelf of met hun omgeving tijdelijk kwijt zijn. Deze praktijk is voornamelijk gericht op het geestelijke aspect van de mens.

 

Aangezien een mens een holistisch wezen is en lichaam en geest niet los van elkaar functioneren, leek het mij een vanzelfsprekende stap om mij ook op lichamelijk gebied verder te ontwikkelen. In 2011 ben ik de opleiding tot Dru-yoga docente gaan volgen. De cirkel was daarmee voor mij rond. In 2012 ben ik gestart met een yoga-praktijk.

 

Uit het voorgaande blijkt wel dat het woord “verbinding” belangrijk voor mij is in het leven. De verbinding aangaan met jezelf ofwel thuiskomen bij jezelf, maar van daaruit ook de verbinding aan kunnen gaan met anderen.

De verbinding aangaan doe je met je hart. Vandaar dat de dru-yoga mij ook zo aanspreekt. De uiterlijke vorm verbinden met de innerlijke vorm. Het lichaam verbinden met de geest.

 

Momenteel ben ik met veel enthousiasme bezig om de yoga en de counseling samen te voegen. Yoga-therapy is in de maak. Het wordt een prachtige combinatie om je lichaam, je geest, je emoties en je energie optimaal samen te laten werken. Het doel is om je zo gelukkig en evenwichtig te maken als maar mogelijk is. Dit gebeurt net als bij de counseling in een aantal bijeenkomsten, waarin we met zijn tweeën gaan kijken hoe jij je leven zo optimaal mogelijk kunt beleven.