Stress en burn-outklachten

Stress

Het is belangrijk dat er een goed evenwicht bestaat in de belevingswereld van een mens. Door bepaalde gebeurtenissen in een mensenleven kan het zijn dat de balans verstoord wordt en je last krijgt van negatieve stress. Bij mensen met stressklachten is de draaglast groter dan je draagkracht. Als dit gedurende langere tijd het geval is ontstaan er lichamelijke en/of geestelijke klachten. Het wordt steeds moeilijker om flexibel met jezelf en je omgeving om te gaan. Uiteindelijk kun je zelfs depressieve gevoelens ervaren. Een counselor kan je helpen om je weer de handvatten te geven om op een positieve manier met je stressklachten om te gaan.

 

Burn-out

Als je het gevoel hebt dat je niet meer vooruit te branden bent, altijd moe bent en met tegenzin naar je werk gaat, waar je ook nog niet veel meer uit je handen krijgt, is een burn-out niet meer ver weg. Dit overkomt je en wanneer je echt niet meer verder kunt is er die onverbiddelijke stop. Je lichaam weigert om nog iets voor je te doen.

Om je lichaam tot rust te laten komen vergt veel tijd. Maar dat is niet genoeg. Belangrijk is dat je gaat onderzoeken hoe je zover gekomen bent en daarna gaat kijken hoe je in de toekomst kunt voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Samen kunnen we patronen in je gedrag gaan ontdekken, we kunnen onderzoeken wat je stressfactoren zijn en samen kunnen we kijken hoe je kunt veranderen zodat je niet meer in dezelfde valkuil terecht komt om zo de weg naar re-integratie te vergemakkelijken.

 

 

Om terug te keren naar de vorige pagina, klik hier.