Wat is Dru-yoga?

Dru-yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd. 

Deze yoga is een lichte vorm van yoga met sierlijke, zachte bewegingen. Ze roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten.

Naast deze zachte bewegingen, waarbij veel energie verplaatst wordt, wordt er tegelijkertijd ook veel aandacht besteed om je lichaam steviger en krachtiger te maken. Het geeft je lichamelijk bewustzijn en zelfvertrouwen. Je komt in je kracht.

Vaak ontstaan energieblokkades in een lichaam, waardoor je je moe en niet energiek voelt.

Door bepaalde reeksen van oefeningen te doen kunnen we deze blokkades opheffen, waardoor je je weer fitter gaat voelen. Daarnaast bieden we ook hatha-yoga oefeningen aan. 

In de les ga je op zoek naar een vast punt in jezelf, waar alles onveranderlijk is, terwijl om je heen alles in beweging is. Kortom, een centrum van rust.

Wij werken met onze oefeningen vanuit ons hart. Door meer vanuit je hart te leven, komt een energie vrij die je dichter bij je essentie brengt.

 

Wat Dru-yoga onderscheidt van andere vormen van yoga is zijn diversiteit. Regelmatig worden door mij lessen aangeboden met een speciaal thema, zoals het verlichten van rugpijn en hoofdpijn, vitaliteit, ontgifting (detoxen), gewichtsverlies, het verkrijgen van meer emotionele balans en zelfvertrouwen, vrouwen in de overgang (hormoonyoga).

 

De lessen bestaan uit:

 • een activatie;

 • EBR's (reeksen van oefeningen om energieblokkades op te heffen) of sequensies (reeksen van vloeiende bewegingen met elk een specifieke uitwerking);

 • vloeiende houdingen ofwel asana's;

 • ademhalingsoefeningen ofwel pranayama;

 • meditatie en concentratie ofwel dharana en dyana;

 • diepe ontspanning.

De lessen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud. Op donderdagochtend zijn er speciale lessen, geschikt voor senioren. Je hoeft geen ervaring te hebben en je kunt altijd meedoen, mits je je grenzen maar in acht neemt.   

Doel van Dru-yoga

Dru-yoga heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest, het vergroot je innerlijke kracht en draagt bij aan een positieve levenshouding, waardoor je weer harmonie ervaart in je leven.

 

Als je de tijd neemt voor jezelf en je aandacht naar binnen richt kun je zo je energiehuishouding weer op pijl brengen. Veel spanning en stress kun je daardoor loslaten. 

 

Meer informatie over Dru-yoga

Dru-yoga is internationaal en wordt over de hele wereld beoefend. Wil je nog meer informatie over Dru-yoga, kijk dan ook eens op de website van Dru-yoga Nederland: www.druyoga.nl.

 

Tijdstippen en locaties

De lessen worden gegeven:

 • op maandagochtend bij de beugelbaan Stramproy, Burgemeester Smeijersweg 2/a te 6039 HB Stramproy: van 10.30 uur - 11.30 uur;
 • op maandagavond in gemeenschapshuis MFA KimpeVeld, St. Barbaraplein 2 te 6005 SR Tungelroy: van 19.30-20.30 uur en van 20.40-21.40 uur;
 • op woensdagavond in het BeekCwartier, Beekstraat 54 te 6001 GJ Weert: van 20.00-21.00 uur;
 • op donderdagochtend in buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te 6001 TV Weert: van 9:30-10.30 uur en van 10:45-11:45 uur; les speciaal voor senioren;
 • op donderdagavond in de zorgboerderij Ingelshof, Dupesweg 1 te 6005 PP Tungelroy: van 19.30 uur - 20.30 uur en van 20.40 - 21.40 uur.

Proeflessen

Heb je nog nooit deelgenomen aan onze yoga-lessen en wil je ervaren wat de yoga voor je kan betekenen, dan is het mogelijk om een gratis proefles te volgen.

Tarieven

Mocht je besluiten je aan te melden voor de yogales, dan kun je een lestegoed kopen voor 10 lessen. Dit lestegoed kost € 85,00.

 

Ook is het mogelijk losse lessen te volgen.  Een losse les is alleen mogelijk als er genoeg ruimte in de groep is. De prijs van een losse les bedraagt € 10,00 per uur.

Algemene voorwaarden

Op deelname aan de Dru-yoga zijn algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier voor deze voorwaarden.