Wat is yoga voor een gezonde rug?

Speciaal voor mensen met regelmatig terugkerende rugklachten is door onze yogadocenten - in samenwerking met Britse fysiotherapeuten - een cursus ontwikkeld, die mensen leert om te gaan met rugpijn en die de conditie van de rug helpt te verbeteren. Onderdeel van deze uitgebreide en veelzijdige cursus zijn een aantal oefenseries, bedoeld om de spierbalans te verbeteren, zowel in je bekken, de wervelkolom, de nek en de schouders, alsook om je bewegingsvrijheid te verbeteren.  Vanaf heden (oktober 2020) bied ik deze unieke cursus aan.

 

Meer specifiek wordt in de cursus aandacht besteed aan een aantal heilzame aspecten, zoals:

-      eenvoudige en lichte yogahoudingen;

-      het vergroten van het lichaamsbewustzijn;

-      het aanleren en bewust worden van een juiste houding;

-      het leren aanspannen en ontspannen van bepaalde spiergroepen;

-      het aanleren van nieuwe gewoonten, zowel fysiek als mentaal (gedachten);

-      ademhalingstechnieken om je bewegingen te ondersteunen;

-      algehele ontspanning;

-      technieken om het bindweefsel te ontspannen.

 

Samen zoeken we op een positieve manier naar mogelijkheden om je op een veilige manier te kunnen laten voortbewegen, zodat je weer vertrouwen in je lichaam krijgt.

 

Het aantal lessen zal afhankelijk zijn van de aard en de ernst van de klachten en afhankelijk zijn van de vooruitgang die je maakt. Mede door je eigen actieve inzet proberen we samen naar het door jou persoonlijk gestelde doel te bereiken. Zeker in de beginfase vind ik het belangrijk dat een deelnemer zoveel mogelijk persoonlijke aandacht krijgt. Vandaar dat ik in ieder geval de eerste lessen in de vorm van een privéles aanbied. Een les duurt ongeveer 1 uur.

  

Mocht  je in deze cursus geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op via het contactformulier, zodat we in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek de specifieke mogelijkheden voor jou door kunnen spreken.

 

Het tarief voor deze privéles bedraagt € 40 per les. 

 

Om terug te keren naar de vorige pagina, klik hier.