Therapie met body-heart-mind-technieken

Werken met je geest, je emoties én met je lichaam! Deze therapie is een zeer effectieve combinatie van gesprekken en lichaamsgerichte-oefeningen, teneinde inzicht in jezelf te krijgen en je lichaam de kans te geven het te laten HELEN. Letterlijk. Heel worden. Worden wie je werkelijk bent. Het zal voelen als thuiskomen bij jezelf.

Je hoeft als mens niet te veranderen of iets toe te voegen wat er nog niet is.  We gaan op zoek naar al dat moois wat al in jou aanwezig is, nog verborgen ligt en wellicht nog niet naar de oppervlakte is gekomen. We gaan op zoek naar wat jou belemmert om te zijn wie je werkelijk ten diepste bent.

Het is een investering waar je de rest van je leven plezier en profijt aan zult beleven!

Als je op een punt in je leven gekomen bent dat je vastgelopen bent of dat je voor persoonlijke groei wilt gaan,  dan is deze vorm van therapie voor jou gemaakt.

 

Wanneer is deze vorm nog meer geschikt?

Denk aan oververmoeidheid, slapeloosheid, stress, onverwerkte emoties, angsten, verdriet of pijn; wanneer je moeilijk met bepaalde dingen om kunt gaan, moeilijk kunt accepteren van dat wat is;  wanneer je moeilijk grenzen kunt stellen; wanneer je jezelf beter wil leren doorgronden, zowel op fysiek, mentaal  en emotioneel gebied. En last but not least: bij een burn-out. Een gecombineerde aanpak van de lichamelijke en psychosociale klachten geven een beter resultaat dan alleen een lichaamsgerichte behandeling of een psychosociale therapie.

 

De aanpak

We werken op zeven verschillende niveaus. Bij ieder niveau krijg je uitgebreide informatie over de werking hiervan en een vragenlijst, die je thuis kunt invullen. Aan de hand van deze vragenlijst  stellen we vast wat jouw gedachten zijn, wat jouw gevoel en gedrag is. Uit de antwoorden komt naar voren waar een eventuele onbalans zich bevindt. We gaan samen aan het werk om deze onbalans op te lossen. Gaandeweg kom je een stukje dichter bij degene die je werkelijk bent. Dit doen we door het voeren van gesprekken. De gesprekken eindigen met een aantal eenvoudige fysieke , ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Je lichaam zal je vertellen waar de onbalans zit, zodat de energie daarna volop door je lichaam kan stromen. 

Dingen waar je je niet van bewust was, krijgen de kans om naar boven te komen en het licht te zien. Ik help je te verwerken wat verwerkt dient te worden.

 Het einddoel zal herstel zijn van de balans in je leven. Het resultaat zal zijn persoonlijke groei, vrijheid, vrede en een gelukkiger leven.

Het mooie aan deze vorm van therapeutisch werken is dat je na een poos altijd weer de vragenlijsten bij de hand kunt pakken en dezelfde vragen opnieuw beantwoorden. Zo kun je zien hoe het er op dat moment voor staat. Het is mijn ervaring dat bepaalde issues in een mensenleven zich vaak niet in één keer oplossen. Er kan een terugval komen. De eerdere informatie en oefeningen helpen je bij het opnieuw herstellen van de balans.

 

Je begrijpt dat dit een verbinding is die je voor langere tijd aangaat en de nodige motivatie vereist.

 

Praktisch

Een sessie duurt ongeveer een uur. De kosten bedragen € 45,00 per sessie. Duurt een sessie langer dan een uur, dan worden er meerkosten berekend t.h.v. € 11,25 per kwartier.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Beltmolen 40 in Weert.

 

Wil je meer weten, bel me dan of neem contact met me op via het contactformulier.

 

Om terug te keren naar de vorige pagina, klik hier.