Ontspannen op therapeutische basis

Deze vorm van yoga (ook wel yoga nidra genoemd) kan voor pure ontspanning gebruikt worden, maar het kan bovendien bijdragen aan een genezingsproces. We kunnen deze vorm van yoga dus heel goed gebruiken in therapeutische zin.  Je kunt yoga nidra inzetten bij bepaalde gezondheidsklachten, zoals chronische (rug)pijn, darmklachten, astma, burn-out, concentratieproblemen, slaapproblemen en migraine. Maar ook bijvoorbeeld bij stress, onrust, angst voor verlies, angst om te falen, als je moeite hebt de controle los te laten, als je af wil vallen, je alcoholgebruik wil verminderen, als je je ik-kracht wil versterken, verdrietverwerking, boosheid en wat al niet meer. Ook kankerpatiënten hebben er veel baat bij, zeker ook tijdens ziekteproces.

 

Je wordt door mij in een diepe staat van ontspanning gebracht. Spanningen, met name spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen worden geleidelijk losgelaten, zodat het lichaam weer in een natuurlijke balans kan komen en je je geleidelijk weer energieker gaat voelen. Pijnlijke gedachten en gevoelens kunnen getransformeerd worden naar positieve patronen. Dit gebeurt niet in een groep, maar is op individuele basis in een veilige omgeving. 

 

Deze ontspannings-yoga is een krachtige en zeer effectieve techniek en kan door iedereen beoefend worden.

Door de oprichter van de Bihar School of Yoga in India is deze techniek naar het Westen gebracht. Nidra betekent "slaap" en de yoga staat voor balans en evenwicht.

 

 

Om terug te keren naar de vorige pagina, klik hier.